Behandelingen

Alle behandelingen worden gedaan vanuit de 5 natuurgerichte principes, zoals vermeld op de Home pagina. Hierbij wordt gekeken na de intake welke weg er wordt gevolgd, waarbij de onbalans of zwakte bij één of meer van de natuurgerichte principes wordt hersteld, om tot de gevraagde oplossing te komen.

Hierbij zijn meerdere behandelmodellen voor handen; voeding, mindset,  aanpassing van de levensstijl en massage. Veelal zijn het combinaties van het eerder genoemde.

Uitleg naar de 5 natuurgerichte principes, zoals aangegeven op de Home-pagina (Energie (E), Prikkeloverdracht (Pr), Drainage (D), Voeding (V) en Psyche(Ps) );

Voeding

Met ‘de juiste’ voeding kan er veel gestuurd worden in het lichaam maar ook in de geest. Soms met kleine aanpassingen maar ook met een totaal ander voedingspatroon. Ook d.m.v. zaden, kruiden, plantextracten en voeding supplementen is veel te winnen. 

E, Pr, D, V en Ps

Mindset

Door inzet van onze eigen gedachten patronen kan er veel veranderen. Denk hierbij aan aanvulling van de kennis, meditatie, mindfullness, zelfbeeld etc. Met goede begeleiding wordt hier sturing aan gegeven.

E, V en Ps

Levensstijl

Er sluipen veel gewoonte in ons dagelijks leven die niet altijd bijdragen aan een gezond lichaam en heldere geest. Marketing van veel bedrijven belooft veel maar het tegendeel is veelal waar. Vaak gaan dit lang goed maar op enig moment wordt het totaal van alle soorten belasting te veel waardoor de fysieke en/of geestelijke gesteldheid ineens terugloopt, de ‘druppel die de emmer doet overlopen’. Er is dus nooit één item wat de oorzaak is en er zullen een aantal aanpassing moeten komen. Richtlijnen hier voor worden aangereikt.

E, Pr, V en Ps

Massage 

Het woord massage stamt waarschijnlijk uit Frankrijk of het Midden-Oosten. Het Arabische woord MASS betekent drukken en het Hebreeuwse woord MASCHECH betasten. Ook het Griekse woord MASSIEN wat kneden betekent spreekt voor zich. Deze 3 benamingen geven goed weer wat er onder massage wordt verstaan, namelijk het lichaam betasten, drukken en kneden. De volgende specialistische vormen kunnen in een Natuurgeneeskundige behandeling worden toegepast:

Antistress massage

E, Pr, D en Ps

Ayurvedische lymfe drainage

Pr, D en Ps

Ayurvedische Marma Chikitsa

E, Pr, D en Ps

Ayurvedische Abhyangha

E, Pr, D, en Ps

Ayurvedische Shirodhara

E,Pr en Ps

Chinese voetreflex massage

E, Ps en D

Cupping massage

Pr en D

Intuïtieve massage

E, Pr, D en Ps

Klankschaal sessie

E, Pr, D en Ps

Klassieke massage (sport of ontspanning)

E, Pr, D en Ps

Polariteit massage

E, Pr en Ps

Stoel massage

E, Pr en D

Triggerpoint massage

Pr en D

Zwangerschap massage

E, Pr, D en Ps

Uitleg van de massage kunt u vinden bij de specifieke omschrijving.