Abhyanga (traditionele olie massage)

De Abhyanga massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde.

Een Abhyanga massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie en de holistische werking. Het is een gehele lichaamsmassage waarbij de benen, armen, rug, buik, borstbeen en tussenribspieren, gezicht en hoofdhuid meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie (Prakruti/Tripiti) van de persoon.

De massage is zacht en bijzonder ontspannend waarbij de druk afgestemd is op de fysieke en mentale structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiepunten, genaamd marma’s, heeft de massage een energetisch en herstellend aspect.

De Abhyanga massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage:

  • verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • stimuleert de organen
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.