Marma Chikitsa 

Marma Chikitsa is een toniserende en zuiverende drukpuntmassage (acupressuur) uitgevoerd op de 107 marmas van het lichaam, waarbij het doel is blokkades op te heffen, wat een diepe ontspanning en verlichting geeft. Tevens wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam vergroot. Dit effect werkt door in alle lichaamsystemen, zoals; pijn (lokaal en verder weg in het lichaam) vermindert, ongifting op alle niveaus, betere spijsvertering en absorbtie,verbeterde orgaan functies, gezondere huid, verbeterde weerstand, zorgt dat er meer neuro-chemicalien vrijkomen (serotine en melatonine).

De Marma Chikitsa is een mooie manier om balans te brengen in geest, emotie en lichaam. Het reduceert stress, bevoordert ontspanning en meditatie, vermindert negatieven emoties, verwijdert mentale blokkades (ook in het onderbewuste), laat de lichaamsimmuniteit toenemen, zorgt voor verjonging in weefsels, stimuleert de zelfheling en hersteld de subtiele energie. Het is een investering om veroudering te voorkomen. De ontspannende nawerking kan tot 4 dagen duren.

De doorstroming van Prana (levensenergie) door de 72.000 Nadis is essentieel in de Ayurveda. Elke klacht, lichamelijk of geestelijk, heeft als basis een blokkade in dit systeem.

Voor de behandeling wordt royaal ongebrande sesamolie gebruikt bij alle punten om het effect van de acupressuur te optimaliseren. Na afloop van de behandeling kan desgewenst (aanbeveling) een douche genomen worden en de haren worden gewassen.

Vragen over deze behandeling beantwoord ik graag! Neem contact op

marma's voor